Empresa >Nosaltres

 

Des de 1986, a Vegetàlia elaborem i distribuïm una àmplia gamma de productes ecològics i som pioners en la fabricació de proteïna vegetal. Des dels nostres inicis hem apostat per una alimentació natural i ecològica en equilibri entre la tradició artesanal i l’ús de la tecnologia més avançada.

 

Aquesta tasca va íntimament lligada al nostre compromís amb les persones i amb la terra, i el camí per a aconseguir-ho i mantenir-ho és a través de la qualitat i la sostenibilitat.

 

A Mas Montserrat hem trobat l’espai adient per a dur a terme aquesta activitat. Situats en un paratge excepcional de la comarca natural del Moianès, al poble de Castellcir, comptem amb 70 hectàrees agrícoles i forestals, 1000 m2 d’obradors alimentaris, 1.800 m2 de magatzem, 350 m2 d’oficines i la masia de pedra.

 

 

A Vegetàlia pensem que una alimentació de qualitat és un dels factors més importants per a gaudir de bona salut, ja que som el que mengem. I per això el nostre objectiu es centra també en la promoció i la divulgació dels productes ecològics, que són més saborosos, nutritius i saludables. L’experiència ens permet ser rotunds a l’hora d’afirmar que alimentar-nos ens manté amb vida, però és una bona alimentació natural la que ens dóna qualitat de vida.

 

La nostra filosofia està en harmonia amb el projecte de Territoris Serens del Moianès, que aposta per un model de desenvolupament basat en la “serenitat” com a ritme de vida i la participació activa de les persones que viuen en el territori. En aquest model busquem l’equilibri dels valors educatius i culturals, la riquesa de recursos que ens ofereix l’entorn i la sostenibilitat mediambiental.

 

  

 

A Vegetàlia aprofitem aquests recursos naturals i reduïm les emissions de CO2 amb l’ús de les energies renovables: disposem de plaques solars tèrmiques i fotovoltaiques i d’una caldera de biomassa que s’alimenta d’estella forestal de la nostra finca i de l’entorn.

 

 

Mas Montserrat té les portes obertes per a poder descobrir l’entorn en el que estem situats i conèixer l’equip de Vegetàlia, el qual està a la vostra disposició per a servir-vos i per a compartir el resultat de molt esforç, compromís i il·lusió.

 

 

 

Un dia a Vegetàlia

L’alba sorprèn algun esquirol o alguna guilla creuant l’entrada de Mas Montserrat. A primera hora fa fresca, i algun treballador que ve en bicicleta s’ha de posar la jaqueta fins i tot a l’estiu.

Comencem a treballar d’hora perquè ens agrada seguir l’horari solar, i a aquesta hora la rosada cobreix encara les plantes aromàtiques i un silenci que és viu ens dóna la benvinguda.

La jornada és intensa, però la portem a terme en equip i en un ambient molt agradable. A més, la visita esporàdica d’alguna escola ens alegra la rutina.

Al migdia, si l’espígol està florit apareix ple de papallones multicolors, i si fa bon dia podem sortir a menjar a l’ombra de les nogueres. Allà, l’olor de la natura es barreja amb la del seitan acabat de fer.

Les tardes són tranquil·les, amb el cant dels ocells de fons, i en les èpoques de pluges ens acostuma a saludar algun xàfec sobtat. Però el sol torna a sortir ràpid, perquè tenim un clima mediterrani de muntanya, canviant i passional.

Si estem de sort, els capvespres ens converteixen en uns autèntics privilegiats en el camí de tornada a casa.

 

ACTUALITAT