BLOG
21 04 2016

L’alimentació pot influir a les teves emocions

L’estrès, la pressió i els factors externs poden fer que les emocions es desbordin. Això fa que sentim un buit emocional que, a vegades, intentem omplir menjant més i pitjor. Una dieta basada en fruites i verdures, productes frescs, de qualitat i superaliments pot fer que ens sentim molt millor, que trobem l’equilibri. “Enlloc d’alimentar el cos amb menjar hem d’aprendre a alimentar-lo amb pau i amor” és un dels consells de la coach nutricional Núria Roca. En el seu llibre Detox Sen podreu trobar més pautes de com ser feliç i no buscar l’espurna de la vida a l’alimentació.

 

L’alimentació pot fer que defugim d’emocions negatives. Les persones que han eliminat el seu consum de productes càrnics s’han tornat més tolerants i menys agressives. Un canvi en els teus hàbits alimentaris pot influir, en certa mesura, a les teves emocions. Substituir una dieta basada en productes d’origen animal per una dieta vegetariana i ecològica ajudarà a millorar el teu estat emocional.

Foto-blog-emociones-adaptada-DINS

El llibre Comunicació No Violenta de Marshall B. Rosenberg ens ofereix diverses eines que possibiliten la comunicació assertiva i empàtica. Ens ajuda a gestionar les pròpies emocions respectant les dels altres. Sens dubte contribueix a la millora de la nostre comunicació amb familiars i amics. Marshall B. Rosenberg planteja la següent qüestió: “Tenir raó o ser feliç? És necessari dubtar dels nostres pensaments, deixar de fiar-nos d’ells. Obrir no només els ulls, sinó també el cor.

 

El món de l’alimentació i les emocions és el més semblant a una espiral. Si mengem una dieta vegetariana i ecològica notarem un canvi individual i com a conseqüència, el nostre entorn també se’n farà ressò. Així aconseguirem aportar un canvi al món. Un canvi on ens respectem els uns als altres, a la natura i als animals. Un Planeta sostenible i beneficiós per la salut de tots.

 

Salvador Sala, 30 anys del seu canvi

Salvador Sala, fundador de Vegetalia, va desitjar millorar el món fa 30 anys. Des d’aleshores reconeix sentir-se millor “Tinc el timó de la meva vida”. Va complir el seu somni i va ajudar a donar a conèixer i distribuir productes vegetarians i ecològics. Aquest canvi individual ha millorat la vida de moltes persones sent una gran aportació al món Si prens consciència de la teva vida, la vida s’encarrega de seguir endavant”

 

El mètode Ho’oponopono

Una tècnica que et pot ajudar trobar-te en equilibri amb les emocions és l’Ho’oponopono. Un antic mètode dels Kaunas Hawaianos que ens ensenya a alliberar-se de bloquejos i problemes que causen el nostre desequilibri. Hem de partir de zero perquè la inspiració pugui aparèixer a la nostra vida i guiar-nos.

Aquestes recomanacions poden servir de punt de partida. Avui pot ser un bon dia per començar a posar-ho en pràctica!

COMPARTIR

Aquesta entrada té 0 comentaris
Nom i cognoms
Correu electrònic
Missatge
Categories
SOCIAL